19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Focare de coronavirus la spitalul din Târgu Frumos și un centru din Hârlău

Apar tot mai mult focare de infectie cu virusul COVID 19 in spitalele si centrele sociale, din judetul Iasi. Directia de Sanatate Publica Iasi a informat miercuri, 26 ianuarie 2022, printr-un comunicat de presa, faptul ca un astfel de focar a fost depistat la Centrul de Îngrijire și Asistență din orasul Hârlău, unde patru salariati si doi beneficiari sunt infectati.

Un alt focar a izbucnit si la Spitalul de Boli Cronice din Targu Frumos, la sectia Paliatie. Zece pacienti si doua cadre medicale s-au infectat cu acest virus. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu și este monitorizat de medicii de familie. Pacienții pozitivi sunt izolați în spital și monitorizați, informeaza DSP Iasi.

De precizat este faptul ca in ultima perioada, au aparut focare si in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta si Centrul de Servicii Sociale Sfantul Nicolae din Pascani, dar si in centrul de plasament din Verseni, comuna Miroslovesti. In aceste locatii, situatia a fost tinuta sub control prin masurile luate.

Alte articole