1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Creșa nr. 1 din municipiul Pașcani a rămas fără conducere. Directoarea și-a dat demisia

Creșa nr.1 din municipiul Pașcani a rămas fără conducere. Fosta directoare, Daniela Bambu, și-a dat demisia din această funcție, iar contractul de muncă a încetat de pe 18 ianuarie. Consiliul de Administratie al cresei a trimis o adresa catre Consiliul Local al Municipiului Pascani prin care cere desemnarea unei conduceri interimare, intrucat in unitate nu mai exista nici o persoana care sa preia aceasta functie.

De precizat este si faptul ca din septembrie anul trecut, cresa din zona Deal, singura din oras, si-a pierdut personalitatea juridica si a fost arondata Gradinitei cu Program Prelungit nr. 2 , cu sediul in aceeasi cladire.

Demersurile au fost facute in baza unei decizii a Guvernului, OUG 100/10.09.2021. prin care primarii au posibilitatea sa solicite trecerea creselor in subordinea unei unitati de invatamant pentru a putea beneficia de finantare de la Minisiterul Educatiei.In aceasta situatie, la cresa ar urma sa fie acelasi director, ca si la gradinita, insa formalitatile pentru arondare nu sunt inca incheiate.

Potrivit Inspectoratului Scolar Județean Iași, metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolara este în faza de proiect, urmând a fi aprobată prin hotărâre de guvern. Creșele vor putea fi  preluate de Inspectoratul Școlar Județean după aprobarea acestor metodologii. Totodată, se așteaptă atribuirea de către Ministerul Educației a posturilor specifice nivelului antepreșcolar.

Mentionam ca in toamna anului trecut, cresa din Pascani avea 12 salariati: un director, sapte infirmiere, un bucatar, un magazioner, un asistent medical si doi muncitori. Dupa arondarea la Gradinita cu Program Prelungit nr. 2, postul de director va fi desfiintat, posturile de infirmier vor fi transformate in educatori – puericultori iar o parte din personalul administrativ este posibil sa isi piarda locul de munca.

O alta problema in urma acestor modificari este programul de functionare. Deocamdata nu se stie daca cresele vor mai fi deschise pe tot parcursul anului ca pana acum sau vor fi inchise pe timpul vacantei scolare, asa cum se intampla in toate unitatile de invatamant. In momentul de fata sunt inscrisi in jur la 50 de copii.

De precizat este faptul ca Daniela Bambu a fost directorul unitatii timp de 13 ani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow