19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Coada la plata taxelor și impozitelor la Pașcani. Contribuabilii, surprinși de majorări

A fost aglomeratie luni, 10 ianuarie a.c., la sediul Finantelor Locale din municipiul Pascani, dupa ce pascanenii, in special, varstnicii au venit sa isi plateasca darile chiar din prima zi de incasare din noul an. La primele ore ale diminetii, s-a format un rand de cateva zeci de persoane in fata institutiei. Oamenii s-au asezat tematori la coada, cu gandul la majorarile de circa 40% a taxelor si impozitelor locale aprobate de adminstratie.

Printre cei mai silitori contribuabili se numara si o femeie care are o pensie de handicap de doar 500 de lei. Jumatate din acesti bani i-a pregatit sa ii dea pe taxe si impozite locale.

Majoritatea dintre cei aflati luni la rand erau nemultumiti de cresterea darilor, iar calculele facute acasa nu s-au potrivit cu cele de la ghiseu. De exemplu, un pascanean care a venit sa plateasca darile pentru o garsoniera confort 1 si salubritate, a facut cale intoarsa deoarece nu avea suficienti bani la el. Anul trecut ar fi platit in jur la 60 de lei, iar acum 225 lei, aproape de patru ori mai mult.

Suparare mare a fost si in randul persoanelor care au avut de platit pentru garaje. O pascaneanca spune ca a achitat 320 de lei, fata de 90 de lei cat a dat anul trecut pentru aceeasi constructie.

Un batranel care abia se tinea pe picioare s-a asezat si el la rand, sperand ca o sa il tina puterile sa ajunga la ghiseu pentru a fi cu plata la zi.

Nemultumite au fost luni si persoanele care au venit la sediul Finantelor Locale pentru a plati taxa pentru eliberarea unui nou buletin. Din cauza aglomeratiei, au stat cu orele pana au ajuns la ghiseu.

Oamenii au fost intrebati si ce investitii ar trebui sa faca administratia locala in acest an din banii contribuabililor. Amenajarea noului cimitir, strazi asfaltate, trotuare reparate si modernizarea lacului Pestisorul – printre cele mai cerute de pascaneni.

Au fost insa si cetateni  dezamagiti in totalitate de actuala administratie si care sunt de parere ca alesii de la putere nu pot face nimic pentru oras.

De precizat este faptul ca taxele si impozitele locale se pot plati fizic la ghiseu la sediul Finantelor Locale de pe strada Stefan cel Mare, dar si online pe platforma ghiseul.ro.

Cei care achita darile pana la sfarsitul lunii martie, pot obtine o bonificatie de 10%.

BIT TV a cerut Primarie Pascani un punct de vedere privitor la plata taxelor si impozitelor locale, insa pana la ora publicarii acestei stiri, 16:00, nu am primit nici un raspuns.

Alte articole