11.3 C
Paşcani
duminică, mai 5, 2024

Cifre cutremurătoare: sute de copii au fost agresați sexual în România, în 2021. Cele mai multe victime au vârste între 4 şi 7 ani

Peste 360 de minori au fost agresați sexual în primele nouă luni ale acestui an. Cele mai multe victime au vârste între 4 şi 7 ani. Iar astea sunt doar cazurile în care au fost depuse plângeri. Polițiștii au lansat o campanie națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor.

O analiză a Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității scoate la iveală cifre cutremurătoare. Numărul de minori agresați sexual în acest an este uriaş.

Andrei Lință, Poliția Română: La nivel național, primele nouă luni ale anului 2021, Poliția Română a instrumentat 650 de infracțiuni de agresiune sexuală, dintre care 362 asupra unui minor.

Specialiștii spun că perioada pandemiei a făcut ca abuzurile nu doar să continue, ci să devină tot mai dese.

Principalele victime ale agresiunilor sexuale au fost înregistrate din rândul adolescenților, într-un procentaj de 50% și preadolescenților într-un procentaj de 31%”, a declarat Cătălina Surcel, de la Telefonul Copilului.

Victimele abuzurilor sexuale au vârste fragede

Cele mai multe dintre victime au vârste fragede.

„Cifre alarmante s-au înregistrat și la categorii mici de vârstă. Aici vorbim despre fete cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani (10%) și băieți cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani (19%)”, a mai spus Cătălina Surcel.

Polițiștii vor continua această campanie până vara anului viitor.

Obiectivul lor – informarea copiilor şi a părinţilor despre pericolele care îi pasc pe cei mici la tot pasul şi cum pot preveni să ajungă victimele prădătorilor sexuali.

sursa observator

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70