0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Anunț important pentru românii care muncesc în străinătate. Ce lege au adoptat deputații

Veste importantă pentru românii care muncesc în afara granițelor. Deputații au adoptat o lege privind protecția cetățenilor care lucrează departe de țară.

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii au adoptat OUG care stabilește obligații suplimentare în sarcina agenților de plasare a forței de muncă în străinătate.

Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, a votat propunerea care aprobă ordonanța de urgenţă a Guvernului 33/2021 pentru modificarea şi completarea Legii 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.

Prin acest proiect de lege sunt stabilite obligații suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării.

Camera Deputaților a adoptat o lege privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate

Legea adoptată de Camera Deputaților, care urmează a ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru adoptare, are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.33/2021, prin care se modifică şi se completează Legea nr.156/2000, urmărindu-se instituirea, în sarcina furnizorilor de servicii de plasare a forţei de muncă stabiliţi pe teritoriul unui alt stat, care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă, a obligaţiilor pe care le au şi agenţii români de plasare a forţei de muncă.

Actul presupune stabilirea unor obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării.

Nu în ultimul rând, sunt modificate prevederile art.19 referitoare la calificarea unor fapte drept contravenţii şi la sancţionarea acestora, se arată pe site-ul Camerei.

Acest proiectul de lege fusese adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din 25 mai 2021.

sursa fanatik

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow