14.1 C
Paşcani
duminică, mai 5, 2024

CNAIR a stabilit ca tronsonul Pașcani – Suceava sa fie construit in regim de autostrada

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit ca drumul rapid Pașcani – Suceava să fie construit în regim de autostradă. Anterior, decizia era că pe această rută să fie amenajat un drum expres.

„Ca urmare a definitivării documentației Analiza Multicriterială de Traseu Etapa 2, respectiv a studiului de trafic preliminar a rezultat necesitatea realizării obiectivului de investiția la profil de autostradă”, se arată într-o adresă a CNAIR.

Potrivit documentului citat, CNAIR a solicitat Consiliului Județean Iași să țină cont de două aspecte la eliberări viitoare de certificate de urbanism pentru noi proiecte de dezvoltări industriale sau alte construcții în zona traseului Pașcani – Suceava, respectiv:

  • traseul aprobat de CNAIR
  • pentru viitoare dezvoltări în zona traseului să fie solicitat și un acord sau aviz specific din partea CNAIR

Realizarea proiectului tehnic pentru drumul Pașcani – Suceava a început în toamna anului trecut. În acest sens, CNAIR a semnat un contract cu asocierea de firme Search Corporation – Egis Romania, pentru suma de 11,7 milioane lei, fără TVA.

Lungimea tronsonului Pașcani – Suceava este de 61 km. Realizarea acestui sector la profil de autostradă va asigura continuitatea autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, drum în cazul căruia documentațiile tehnice sunt aproape de finalizare, iar anul acesta toate sectoarele vor fi scoase la licitație de execuție.

Sursa Stirea de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70