19.3 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Padocul de la Moțca verificat de polițiști. Au fost găsite mai multe nereguli

Padocul din padurea de langa Motca a fost controlat la sfarsitul saptamanii trecute de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi, cei pascaneni si inspectorii sanitar-veterinari. Oamenii legii au verificat vineri, 14 mai, in ce conditii sunt tratati cainii fara adapost in locatia respectiva, iar controlul s-a lasat cu o amenda de 3.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presa trimis de Inspectoratul de Politiei Judetean Iasi, „in urma verificărilor efectuate, administratorul a fost sancţionat contravenţional, deoarece au fost constatate nereguli cu privire la respectarea normelor de zooigienă şi alimentaţie, a criteriilor de separare a animalelor în spaţiile de cazare şi nereguli din punct de vedere medical veterinar. De asemenea, pe panoul de la intrarea în adăpost nu erau prevăzute toate informaţiile necesare, în dreptul boxelor nu erau prevăzute date despre animale şi nu au fost prezentate registrele prevăzute de lege.”

Potrivit unor surse neoficiale, controlul ar fi fost facut in urma unei reclamatii de rele tratamente aplicate animalelor fara stapan.

De precizat este faptul ca in padocul de langa Motca sunt cateva sute de caini fara adapost, iar capacitatea maxima de cazare este de 400 de patrupede.

 

 

 

 

 

Alte articole