15.7 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Conducătorii cărora li s-a suspendat dreptul de a conduce vor putea susţine testul pentru recuperarea permisului oriunde în ţara

Alin Apostol debutat USR PLUS a depus o intenţie legislativă pentru verificarea cunoaşterea regulilor de circulaţie, testul care reduce perioada de suspendare a permisului de conducere. Conform acestei intenţii legislative conducătorii cărora li s-a luat dreptul de a conduce, pot da examenul pentru reducerea „pedepsei” în oricare serviciu de poliţie din România.

Potrivit postării de pe pagina de facebook a celor de la USR PLUS, testul poate fi dat în localitatea care este trecută în permisul auto sau în locul unde s-a produs contravenţia, ceea ce se treaduce „prin costuri suplimentare şi risipă de timp” pentru conducătorii de autovehiculele.

Această propunere legislativă ar urma să modifice art. 1062 alin (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

Codul Rutier s-a schimbat de la 1 iulie 2020, aceste modificări ar afecta persoanele care intenţionează să obţină permisul de conducere, dar şi pe cei care l-au obţinut.

De la 1 iulie toţi locuitorii judeţului Iaşi care vor să obţină permisul de conducere trebuie să aibe cel puţin 10 clase. În concluzie Codul Rutier 2020 schimbă regulile pentru cei cares-au înscris la cursurile pentru a obţine permisul de conducere. De la 1 iulie 2020 toţi cei care vor să aibe permisul de conducere trebuie să fi absolvit învăţământul obligatoriu, cel puţin 10 clase. La înscriere cursanţii trebuie să vină cu o dovadă că au absolvit cele 10 clase.

Continuarea pe BZI

Alte articole