14.4 C
Paşcani
miercuri, mai 1, 2024

Incendiu devastator în Cristești. Casa unor vârstnici arsă aproape în totalitate

Incendiu devastator, joi dimineata, 11 februarie a.c., in jurul orei 8:00, in localitatea Cristesti. Casa unei batrane in varsta de 92 de ani a fost cuprinsa de flacari, dupa ce fiul ei de 69 de ani ar fi incercat sa aprinda focul in soba. Intr-o clipa de neatentie, o scanteie ar fi aprins materialele combustibile din jurul sobei.

Cand totul a luat amploare a cerut ajutorul, iar vecinii au intervenit pentru a-i salva. Cei doi au fost scosi in siguranta din casa, iar la fata locului au sosit pompierii.

Din pacate, incendiul a distrus aproape toata agoniseala de-o viata: acoperisul a ars in proportie de 90%, iar casa, circa 50%.  Au fost mistuite haine, mobilier, electrocasnice si alte bunuri.

Autoritatile locale le-au propus celor doi sa se mute intr-o locuinta sociala in aceasta perioada dificila. Batrana ar fi refuzat si a fost gazduita de vecini. Isi asteapta copiii din lumea larga sa ia o decizie in ceea ce o priveste.

In urmatoarele zile se anunta ger, iar pompierii recomanda cetatenilor sa fie atenti atunci cand folosesc sursele de incalzire, deoarece pericolul creste.

Sursa foto Facebook

 

 

Alte articole