15.7 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

S-a modificat numărul locuitorilor în judeţul Iaşi. Unde vor fi mai mulţi consilieri locali?

Numărul locuitorilor judeţului Iaşi a crescut cu aproape 50 de mii, de la alegerile din 2016 şi până azi. Efectivul unor consilii locale se modifică în cazul a şapte comune ieşene.

Cu alegerile locale programate să aibă loc în septembrie, aşa cum se preconizează acum, prefectul Iaşului a emis ordinul privind stabilirea numărului membrilor Consiliului Judeţean şi a efectivului fiecărui consiliu municipal, orăşenesc şi comunal din judeţul Iaşi, numere care variază în funcţie de populaţie. Ordinul se bazează pe datele de la Direcţia Judeţeană de Statistică Iaşi privind populaţia judeţului.

Astfel, creşterea numărului de locuitori ai judeţului de la 919 mii în 2016 la 965 de mii anul acesta nu implică modificarea efectivului de aleşi judeţeni, care va rămâne la fel în mandatul următor: 36, la care se adaugă preşedintele CJ, ales uninominal.

În mod asemănător, creşterea populaţiei municipiului Iaşi de la 362 de mii la 387 de mii în aceşti patru ani nu implică o modificare a structurii Consiliului Local, care va avea tot 27 de aleşi, ca acum.

Şi la Paşcani sunt cu aproape 2.000 de locuitori mai mulţi decât în 2016, respectiv 45 de mii, astfel că numărul consilierilor locali va rămâne acelaşi ca în mandatul actual: 19.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole