20 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Proiectul “Paşcani Smart City” a trecut de evaluarea tehnică şi financiară

În timp ce România intra în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria municipiului Paşcani este anunţată că i-a fost acceptată o nouă cerere de investiţii din fonduri europene pentru care urmează să fie încheiat contractul de finanţare. Este vorba despre proiectul “Paşcani Smart City”, a doua componentă pentru digitalizarea serviciilor publice locale.
Zilele trecute, municipalitatea a fost instiintata că proiectul depus a obţinut 60,50 puncte în urma evaluării tehnice şi financiare şi că a fost acceptat pentru verificarea conformităţii administrative.
Investiţia în valaore de de 3, 98 milioane lei şi are ca scop creionarea viitorului municipiului Paşcani. Municipalitatea intenţionează să realizeze cu ban i europeni “Strategia de dezvoltarea a Pascaniului” pentru următorii 10 ani de zile, deoarece cea actuală expira în acest an, Planul de mobilitate urbană privind traficul rutier şi căile de acces şi Strategia “Paşcani Smart Ciity” – o platformă integrată pentru accesarea şi gestionarea serviciilor publice locale. Doar 2% va fi suportul financiar de la bugetul local restul banilor urmând să fie primiţi, gratuit, pe parcursul derulării proiectului.
Primul proiect privind digitalizarea serviciilor publice se afla deja în etapa de evaluare a ofertelor, în cadrul procedurii de licitaţie publică. Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut. Este vorba despre 2, 6 milioane lei bani care vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea de servere, softuri şi instruirea funcţionarilor operatori.

Alte articole