12.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 28, 2024

Caldura la Liceul Miron Costin. Centrala termica a fost pusa in functiune

Inca o scoala din Pascani a scapat de probleme privind furnizarea caldurii. La Liceul „Miron Costin” au fost finalizate lucrarile de montaj a doua cazane pe gaz si au inceput deja probele. In toate salile de clasa sunt conditii optime, spune directoarea unitatii, incepand de astazi. Investitia de 275.000 lei a fost decontata din bugetul local.
In momentul de fata mai este o singura scoala fara caldura. Este vorba de Colegiul CF Unirea Pascani unde lucrarile de montaj a centralei individuale vor fi finalizate pana la sfarsitul acestei saptamani conform estimarilor conducerii scolii. Aici, in cladirea unui atelier dezafectat, au fost puse deja 3 cazane pe gaz. Investitia este de 500 000 lei.
De asemenea au inceput lucrarile pentru montarea unei centrale si la sediul nou al Bibliotecii Municipale. Urmeaza la Casa de Cultura , sediul vechi al Primariei si la Finantele Locale.
Mentionam ca in scolile si gradinitele din Pascani au fost puse centrale termice individuale dupa ce regia locala de termoficare a intrat in insolventa, cu aprobarea consilierilor locali si a reziliat contractele cu abonatii, pe motiv ca nu mai poate furniza caldura, din cauza lipsei de bani si a datoriilor uriase.

Alte articole