14.1 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Pronostic înfiorător: Sute de mii de bugetari vor fi daţi afară. Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile şi ce impozite pot fi introduse de noua guvernare

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, le-a spus marţi oamenilor de afaceri germani din România ce se va întâmpla în următorii trei ani, când nu vor mai fi bani pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor, conform actualelor legi ale pensiilor şi salarizării unitare, iar guvernul, cel mai probabil tehnocrat, va fi nevoit să schimbe sistemul de impozitare.

„Cota unică: e o părere personală, eu sunt susţinătorul cotei unice, dar cota unică n-are nicio şansă să supravieţuiască. Repet, nu pot să spun de unde vin discuţiile, dar după părerea mea personală cota unică nu are nicio şansă să supravieţuiască. C-o fi bine, c-o fi rău, nu sunt banii în România! În anii 2020, 2021, 2022 şi aşa mai departe, nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare. Nu sunt bani! Eu personal cred că niciun partid nu se va atinge de această zonă, o vor lăsa aşa, şi atunci întrebarea este ‘cum facem (Guvernul, n.r.) rost de bani? Adică avem o cheltuială fixă (pensiile şi salariile bugetarilor n.r.), şi de asta nu ne atingem'”, a susţinut Dragoş Anastasiu, citat de Agerpres.

Continuarea pe Adevarul

 

Alte articole