17.2 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Pascaniul abia incepe procedura pentru corn, lapte si fructe. La Hirlau se distribuie

Primaria orasului Hirlau a incheiat procedurile de achizitii pentru distributia de fructe, lapte si cornuri si scoli si gradinite. Zilele trecute a fost semnat si ultimul contract, cel pentru produsele lactate, dupa reluarea procedurilor de achizitii in urma unor contestatii.

In momentul de fata, elevii primesc trei zile din saptamana lapte si corn, iar doua zile, mar si biscuiti.

Edilul orasului, Radu Curca, a explicat ca adminstratia locala si-a asumat intreaga responsabilitate pentru incheierea contractelor chiar daca la nivel national au fost neclaritati legislative privind sursa de decontare a banilor. Contractele au fost incheiate pana la sfarsitul anului scolar, urmand ca procedurile sa fie reluate pentru anul urmator.

Valoarea contractelor este de 253.651 de lei, iar beneficiari, 1738 elevi.

La Pascani, situatia este total diferita. Administratia locala nu a avut curajul sa demareze procedurile si a asteptat clarificari. Din acest motiv, elevii din scoli si gradinite nu au primit drepturile cuvenite, adica fructe, lapte si cornuri, de la inceputul anului scolar si pana acum.

Situatia s-ar putea prelungi pana la sfarsitul anului scolar si abia din toamna acestui an ar urma sa se intre in normalitate. In momentul de fata, Guvernul a emis o hotarare prin care isi asuma responsabilitatea decontarii sumelor cheltuite de autoritatile locale din bugetul statului, nu din fonduri europene, asa cum era precizat pana acum.

In acest fel au fost eliminate suspiciunile de decontare dintre APIA, Consiliul Judetean si autoritatile locale. In zilele urmatoare vor fi demarate procedurile de achizitie si la Pascani, insa pentru cativa ani de zile, sustin reprezentantii primariei.

Mentionam ca la Pascani circa 3.500 de elevi isi asteapta gustarile.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70