22.3 C
Paşcani
vineri, mai 3, 2024

Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, anunţă schimbări de lege: Majorarea numărului de locuri la şcolile profesionale şi 5 ani obligaţia de a lucra în ţară

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, anunţă că ia în calcul creşterea numărului locurilor la şcoala profesională, precizând că un examen diferenţiat i-ar ajuta pe elevi să-şi aleagă mai uşor parcursul.

„Din 2011 încoace, cei care nu au luat Bacalaureatul şi care sunt sute de mii, după opinia mea vreo 600.000, i-am abandonat. Întreb Ministerul Muncii dacă avem informaţii despre ei, nu avem. Probabil, au îngroşat rândurile românilor care au plecat în străinătate şi sunt muncitori necalificaţi. Este o dramă pentru noi că pleacă oamenii din ţară”, a declarat, sâmbătă, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Androenescu, în cadrul unui eveniment organizat de Universitatea Politehnica.

Ecaterina Andronescu mai spune că o soluţie ar fi majorarea numărului de locuri la şcolile profesionale şi ca aceasta să devină şcoală profesională duală, pentru ca elevii să înveţe meserie.

Continuarea pe Mediafax

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70