22.4 C
Paşcani
miercuri, mai 1, 2024

Salariul minim pe economie, majorat de la 1 decembrie și diferenţiat în funcţie de studii

Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie 2018 și va fi diferențiat în funcție de studii. Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii. Lia Olguța Vasilescu a anunțat că trebuie modificat astfel Codul Muncii, printr-o ordonanță discutată în următoarea ședință de guvern.

 De la 1 ianuarie intră Legea salarizării, iar de la 1 decembrie intră salariul minim pe economie„, a fost anunțul făcut de Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu spune că, inițial, majorarea salariului minim la 2080 de lei a fost plănuită pentru noiembrie, dar amânată apoi pentru luna următoare.

”Am avut în plan să o facem în noiembrie, însă am avut un protest din partea patronatelor, la care ne aşteptam, dar în acelaşi timp am hotărât că este mai bine să facem şi testul IMM-urilor. Pe site-ul Ministerului IMM-urilor se pune un chestionar la care trebuie să răspundă firmele mici şi mijlocii. Neavând acest test pe salariul diferenţiat, am fost de acord să mergem o lună mai târziu, adică să aplicăm de la 1 decembrie”, a declarat Olguța Vasilescu.

Continuarea pe Observator

Alte articole