19.1 C
Paşcani
sâmbătă, mai 4, 2024

Grozăvie fără pereche: şi-a omorât mama după ce torturat-o şi violat-o sub ochii unui sat întreg

Protagonistul unui dosar terifiant a fost condamnat, ieri, la 15 ani de închisoare pentru omor. Ancheta a fost una foarte complicată pentru procurori.

Punct final într-un proces cutremurător pentru judecătorii ie­şeni. Un individ din comuna Lespezi pe nume Ion Istice a primit 15 ani de închisoare fiind găsit vinovat pentru uciderea mamei sale. Mărturiile adunate de judecători în timpul procesului au relevat că ieşeanul nu doar că şi-ar fi lovit mama cu sălbăticie, ci ar fi întreţinut şi raporturi sexuale cu aceasta. Bătrâna l-ar fi iertat de fiecare dată, chiar şi atunci când, după o bătaie cruntă, a formulat în primă fază plângere la Poliţie. De altfel, viaţa de calvar pe care Ioana Buleu a avut-o la finalul vieţii era ştiută de tot satul, ba chiar şi de poliţiştii din comună, care nu de puţine ori au fost chemaţi să intervină la domiciliul bătrânei.

Ion Istice a venit să locuiască cu mama sa după ce soţul acesteia a decedat. Bătrâna se ocupa cu gospodărie şi, deşi avea pensie, mai mergea şi în sat pentru a lucra. La rândul său, Istice lucra în sat, însă folosea banii pentru a-şi cumpăra alcool. Când rămânea fără bani, îi mai cerea mamei sale, şi nu de puţine ori o bătea cu sălbăticie. „Când inculpatul venea acasă seara, pe fondul consumului de alcool, devenea agresiv faţă de mama sa, pe care, sub diverse motive fie pentru că nu-i plăcea mâncarea, fie că aceasta nu-i dădea bani din pensie, fie că nu-i spăla sau nu-i călca hainele, fie că nu făcea focul, fie că nu-i dădea băutură, fie că nu făcea treabă în grădină sau altă treabă pe care i-o dădea de făcut dânsul, o înjura şi o bătea crunt“, se arată în motivarea in­stan­ţei. Judecătorii au audiat nenumăraţi săteni care au arătat că victima era bătută în special în cap şi la coaste.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70