20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

A fost lansată campania de vaccinare antigripală

Consiliul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” au lansat ieri campania de vaccinare împotriva gripei, care este cea mai frecventă afecţiune virală în sezonul rece. Imunizarea este singura metodă eficientă de protecţie, reducând semnificativ răspândirea virusurilor gripale. Medicii atrag atenţia că, pentru a limita numărul de îmbolnăviri, este nevoie ca aproximativ 80% din populaţie să se vaccineze.

„Este şi datoria autorităţilor judeţene şi locale să se implice pentru o mai bună informare a populaţiei cu privire la beneficiile vaccinului antigripal. Cu cât creşte numărul persoanelor imunizate, cu atât scad şansele de răspândire a virusului în comunitate. Trebuie să ne îndreptăm atenţia, mai ales, spre grupele cu risc crescut de îmbolnăvire deoarece acestea trebuie să conştientizeze că imunizarea le poate salva viaţa. Vorbim despre persoanele vârstnice, copii şi bolnavi cronici”, a afirmat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Anul trecut, cinci ieşeni fără antecedente medicale au decedat din cauza gripei.
Consiliul Judeţean se va implica în derularea campaniilor de conştientizare în mediul rural pentru o mai buna informare a locuitorilor.

Continuarea pe Evenimentul 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.8 ° C
21.5 °
17.8 °
88 %
1.7kmh
0 %
vin
30 °
sâm
31 °
Dum
31 °
lun
32 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI