14.1 C
Paşcani
duminică, mai 5, 2024

„Noi, în seara de Crăciun” la Brătești

„Noi, în seara de Crăciun” la Brătești

Colinde, colinde, e vremea colindelor! Așa s-a întâmplat și în a doua zi de Crăciun atunci când Căminul Cultural din comuna Stolniceni Prăjescu s-a umplut de părinți și bunici care au participat la un spectacol de colinde țradiții închinat Nașterii Domnului. La fel ca anii din urmă, Evenimentul a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din satul Brătești.

„Noi, în seara de Crăciun” a avut loc și în acest an în satul Brătești din apropiere de Pașcani. Evenimentul cu tradiție pentru comunitate a adunat deopotrivă copii și adulți care au creat un loc de poveste, numai bun pentru a doua zi de Crăciun.

Astfel, sala de la Căminul Cultural a devenit neîncăpătore pentru a vedea spectacolul de colinde și tradiții de iarnă. Programul artistic a început cu un film în care a fost prezentată activitatea asociaţiei, după care rând pe rând toți cei implicați au urcat pe scenă pentru a susține momentele pregătite în ultimele săptămâni.

Un moment emoționant a fost acel când preotul din localitate Ciprian Hapliuc a cântat alături de soție și cei patru copii. Colindul dăruit celor prezenți este unul din străbuni.

Prezentă la spectacolul de colinde a fost şi fiica satului, Adriana Apostol care i-a încântat pe cei prezenți cu melodii frumoase de iarnă dar și de petrecere.

Spre sfârşitul evenimentului pe scenă a apărut şi „Ursul de la Brăteşti”. Şase tineri costumaţi specific – cu tobă, bâtă şi clopoţei i-au urat pe cei prezenţi.

A urmat și o urătură făcută de către copii pentru cei care se află la conducerea comunei –  primar, consilieri, preot.

La finalul evenimentului, copiii au primit dulciuri, iar adulţi câte un pahar de vin fiert.

Materialul video integral pe canalul de youtube BIT TV.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70