19.3 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Promovarea serviciilor oferite de AJOFM Iaşi în rândul tinerilor studenţi.

Promovarea serviciilor oferite de AJOFM Iaşi în rândul tinerilor studenţi

Unul din obiectivele prioritare ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi îl constituie inserţia rapidă pe piaţa muncii a tinerilor.

În cadrul campaniei de informare “Fii activ” derulată de AJOFM Iaşi a avul loc o masă rotundă, la sediul instituţiei, unde au participat sub coordonarea dnei. prof. dr. Camelia Gavrilă – Preşedintele comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport – studenţi şi masteranzi beneficiari de burse guvernamentale, interesaţi de oportunităţile oferite de legislaţia în vigoare pentru dezvoltarea unei cariere chiar din momentul absolvirii studiilor.

Tinerii participanţi au fost interesaţi de serviciile de prevenire a şomajului şi stimularea ocupării, programele de formare profesională organizate de către AJOFM Iaşi, dar şi de noile modificări legislative ce se adresează cu prioritate tinerilor şi proaspeţilor absolvenţi.

Cu toate că nu au părăsit încă băncile facultăţii, o parte dintre participanţii la această întâlnire sunt deja mici întreprinzători şi ca urmare au dorit să fie informaţi cu privire la accesarea de stimulente financiare din Bugetul asigurărilor pentru şomaj cum ar fi Legea uceniciei, Legea stagiului sau subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea absolvenţilor sau a tinerilor NEETs.

Sesiunea de dezbateri a fost dinamică şi constructivă, iar  studenţii participanţi au descoperit noi oportunităţi şi evenimente la care vor putea participa, evenimente dedicate în special tinerilor, ce au ca scop identificarea şi promovarea locurilor de muncă vacante comunicate de angajatori cum ar Burse ale locurilor de muncă, context în care au loc întâlniri cu angajatorii, precum şi cu autorităţi şi instituţii publice din România şi Uniunea Europeană.

AJOFM Iaşi îşi propune ca prin obiectivele şi direcţiile sale de acţiune să încurajeze participarea tinerilor pe piaţa muncii, să-i capaciteze pentru dezvoltarea şi valorificarea potenţialului lor profesional, să dezvolte capacitatea tinerilor de a căuta, găsi şi ocupa locuri de muncă potrivite pregătirii şi abilităţilor lor profesionale şi să-i sprijine în înfiinţarea şi dezvoltarea de afaceri proprii.

Alte articole