9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

O parte din activitățile de la “Sadoveanu” de Școala altfel –  Veterani de război, ceainărie, șezătoare sau karaoke

O parte din activitățile de la “Sadoveanu” de Școala altfel –  Veterani de război, ceainărie, șezătoare sau karaoke

O săptămână plină de activități la Colegiu “Sadoveanu” din Pașcani, acolo unde în aceste zile e sărbătoare. Se marcheză anii de școală dar și pe marele scriitor Mihail Sadoveanu. Elevii și profesorii sunt implicați în zeci de evenimente. Astăzi de exemplu, prezent în școală a fost un veteran de război și le-a vorbit celor prezenți despre acele timpuri. În altă sali erau – sezători, vizionari de filme, lecții de geografie altfel, ceainărie sau cursuri de pictură. Evenimentele continuă în toată această săptămână.

În fiecare an, la începutul lunii noiembrie, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani organizează o serie de manifestări aniversare menite să omagieze excelenţa profesională şi deschiderea spre comunitate prin programul de activități al Școlii Altfel. Zilele Școlii Altfel la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani se vor derula în perioada 4-10 noiembrie 2017 și reprezintă un moment festiv, dar și un prilej pentru a deschide porțile larg spre elevi, părinți, asociați, prieteni, mass media.

De exemplu, astăzi, forfotă mare când toată suflarea școlii s-a implicat în diversele activități programate. O întâlnire frumoasă a fost cu un veteran de război și elevi de toate vârstele care s-au înscris la curs, dornici să afle povești din acele vremuri. Inițiatorii sunt profesorii Otilia Pintilie și Haricleea Mercaș.

Constantin Nica este trecut de 90 de ani dar și de multe greutăți pe care viața i le-a scos în cale. A venit astăzi în fața elevilor și a vorbit despre el și despre viața ce a trait-o. El este al 16 lea copil dintr-o familie de țărani și pașii l-au dus către meseria de asistent medical.

Într-o altă sală de clasă era organizată o sezătoare. Aici, elevii îmbrăcați în haine populare descoperă tradiția cântecelor. Nu a lipsit din program câteva versuri cântate de elevi.

Un alt eveniment așteptat și apreciat de elevi și profesori este ceainăria. Aici, doritorii pot cumpăra ceai de fructe, capucino sau ciocolată caldă la preț bun dar și o prăjitură de casă. Astfel vor contribui pentru noile ecusoane.

Tot la ceainărie doritorii pot cumăpra articole făcute manual de la brâie până la poșete dar și dulcețuri sau siropuri făcute de preotul de la Săvinești. Menționăm că prețurile sunt convenabile. Eleva Raluca Covrig ne spune mai multe detalii. – vezi știrea video în cadrul buletinului INFOBIT.

Tot în această zi s-au desfășurat alte zeci de activități, elevii înscriindu-se la cursurile propuse de profesori. De pe lista evenimentelor nu lipsesc expoziții, piese de teatru, balul bobocilor, orele de istorie sau geografie altfel, vizionări de filme, participări la concursuri și excursii iar pentru cei care sunt în ultimul an de studiu și îndrumări către Universități sau chiar oprtunități spre locuri de muncă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI