19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Femeile din Ruginoasa sărbătorite prin spectacol

PE 15 OCTOMBRIE SE CELEBREAZA “ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII  DIN MEDIUL RURAL”

În acest an, pentru a marca “Ziua internațională a femeii din mediul rural”, în data de 15 octombrie  vor fi organizate 2 manifestări dediacte femeilor din localitățile Gorban și Ruginoasa.

Astfel, sunteți asteptați în comuna Gorban, sat Gura Bohotin (la cuptorul satului) începând cu ora 1000 la o șezătoare unde o vom celebra pe cea mai vârstinică doamna din aceasta comunitate (103 ani), și poate vom afla secretul logevității și ce sfaturi ne poate da.

În cadrul evenimentului veți avea parte de o “demonstrație practică și de îndemânare” în ceea ce privește prepararea plăcintelor și  a cozonacului de către cele mai iscusite gospodine din comunitate.

La Ruginoasa sunteți invitați  duminică  ora 1300 , la Centrul Cultural unde doamnele  vor fi încântate cu  momente artistice susținute de către Ansamblul de copii “DUMBRĂVIȚA”, vor fi premiate și mai ales vor avea parte de multe surprize plăcute.

Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural se celebrează pentru a conștientiza faptul că femeile de la sate au un rol principal în producerea hranei și nu numai.

Alte articole