Slider

Maşinile rulate pot fi verificate în patru moduri: online (istoric daune şi kilometri), reprezentanţe (istoric service), ateliere service independente şi mecanici independenţi.

Mai puţin de 20% din totalul maşinilor vechi achiziţionate de români anul trecut au avut istoricul verificat, adică cumpărătorii au vrut să vadă dacă au avut accidente, dacă sunt furate din alte ţări, etc. Restul de 80% au fost cumpărate pe încredere, doar în baza informaţiilor furnizate de vânzător. Acest lucru reiese dintr-o analiză a pieţei auto second hand realizată de autoDNA.ro pe baza rapoartelor de verificare a istoricului maşinilor emise în 2017. Datele mai relevă că maşini ale marcilor Volkswagen, BMW şi Audi sunt cele mai verificate de clienţii de automobile second hand din Romania.

„La nivel de 2017 am avut mai mult de 550.000 de maşini la mâna a doua aduse în România din alte ţări, dar şi peste 500.000 de reînmatriculări ale maşinilor aflate deja în ţară. Dintre toate aceste tranzacţii cu maşini rulate mai puţin de 100.000 de automobile sunt verificate profesionist în vreun fel, online sau fizic, în vederea achiziţiei”, explică Răzvan Pavel, managing partner autoDNA.ro. Menţionăm faptul că DNA.ro este o platformă de verificare online a istoricului maşinilor aflată de zece ani pe piaţa internaţională şi de peste doi ani pe piaţa românească. Această platformă înregistrează peste 100 de rapoarte de verificare vândute în fiecare zi. Analiza mai scoate la iveală că mai puţin de 1% dintre românii care au verificat maşinile pe care urmau să le cumpere, au verificat maşini rulate Renault, Dacia, Fiat sau Peugeot. Conform celor spuse de reprezentanţii platformei, maşinile rulate pot fi verificate în patru moduri: online (istoric daune şi kilometri), reprezentanţe (istoric service), ateliere service independente şi mecanici independenţi care se deplasează unde se află maşina vizată de client.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider