19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

7.400 de elevi ieşeni dau azi Evaluarea Naţională. Măsuri speciale de protecție

În condiţiile speciale impuse de pandemie, elevii din Iaşi vor da astăzi proba de Evaluare Naţională la Limba şi Literatura Română. În total, sunt circa 172.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din toatăţara care pot da acest examen, iar miercuri, aceştia se vor întoarce în şcoli pentru a susţineşi proba scrisă la matematică. Joi, 18 iunie, aceştia vor da proba la Limba şi literatura maternă, fiind puţin peste 10.000 de elevi în această situaţie. Probele vor începe simultan în toate cele 4.337 de centre de examinare de la ora 09.00, iar primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14.00.

În vederea susţinerii probelor pentru prima sesiune a examenului s-au înscris, în şcolile din judeţul Iaşi, 7.402 elevi, respectiv 7.396 din seria curentă la care se adaugă 6 elevi provenind din seriile anilor anteriori. Dintre aceştia, 7.364 elevi provin din învăţământul de masă, 11 elevi sunt absolvenţi ai Liceului Special „Moldova” Târgu Frumos, iar 27 sunt copii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) care au învăţat în şcolile de masă.

Şcolile trebuie să se supună unor măsuri drastice de pregătire pentru a putea desfăşura examenele: acestea au fost nevoite să reducă numărul de bănci dintr-o clasă pentru a putea respecta distanţarea socială, la intrarea în şcoală elevii îşi vor dezinfecta mâinile, li se va lua temperatura, iar cei care vor avea mai mult de 37,5 nu vor putea susţine examinarea. Multe cadre didactice contactate de „Ziarul de Iaşi” s-au plâns de faptul că, în ciuda faptului că există măsuri stricte sanitare şi de distanţare socială, că volumul de muncă este mult mai mare, s-a insistat şi în acest an cu corectarea lucrărilor în alte judeţe, iar acest lucru prelungeşte timpul petrecut de comisii la şcoli şi creşte riscul contaminării cu noul coronavirus. În orice caz, probele de examen sunt în continuare înregistrate video şi audio, existând şi în acest an şansa de a depune contestaţii în zilele de 22 şi 23 iunie, contestaţii care, în premieră, pot fi depuse şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale se afişează sâmbătă, 27 iunie, testul durează două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI