13.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023

3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate, ceea ce il face constant supus la dezordine si chiar murdarie, deoarece aici se prepara in mod regulat diferite mancaruri.

In plus, mesele luate alaturi de familie reprezinta un factor extrem de important atunci cand vine vorba de ordinea si curatenia din bucatarie. Orice astfel de ocazie este urmata de vase murdare si tacamuri care trebuie sa fie spalate cat mai rapid pentru a nu lasa resturile de mancare sa se intareasca, ceea ce ar face sarcina mult mai dificila.

Iata ce trebuie sa faci pentru a mentine ordinea si curatenia in bucatarie

Exista cateva aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont daca vrei sa mentii curatenia si ordinea in bucatarie. In acelasi timp, iti poti forma cateva obiceiuri care te vor ajuta sa scutesti mult timp petrecut in bucatarie si vei evita, in acest fel, sa lasi ustensilele murdare sa se adune sau resturile alimentare sa persiste.

Curatenia aragazului

Aragazul este unul dintre cele mai folosite accesorii din bucatarie. Inainte de toate, alege un aragaz electric sau pe gaz, in functie de preferintele tale si de spatiul de care dispui. In schimb, este important sa-l cureti cat mai des, deoarece acesta va fi supus constant petelor de grasime. Ar fi de preferat sa-l cureti chiar dupa prepararea oricarui fel de mancare pentru a evita acumularea de resturi alimentare. In acelasi timp, este recomandat sa folosesti folie de aluminiu pe care sa o pui pe suprafata acestuia si sa o schimbi atunci cand aceasta se umple de grasime. De asemenea, foloseste solutii eficiente pentru a indeparta in totalitate grasimile si resturile alimentare.

Beautiful young woman is using a detergent and a duster and smiling while cleaning kitchen

Spalarea rapida a vaselor

Vasele care se aduna chiar si dupa o masa simpla pot fi dusmanul tau numarul 1. Acestea se aduna foarte rapid in cantitati mari si, cu cat sunt lasate mai mult, resturile de mancare de pe le se intareste si devin din ce in ce mai greu de curatat.

Astfel, este recomandat sa speli vasele imediat dupa ce le-ai folosit sau, daca nu poti, in cel mai scurt timp. In acest fel, eviti ca acestea sa se adune si ele sunt si mult mai usor de spalat, iar chiuveta nu se infunda. In plus, curatand resturile alimentare rapid, acestea nu vor emana mirosuri neplacute.

Aerisire regulata

Bucataria este supusa constant mirosurilor de mancare si fumului care rezulta din gatit. De aceea, trebuie sa o aerisesti in mod regulat si este esential sa tii geamurile deschise atunci cand gatesti pentru a preveni retinerea fumului.

O alta modalitatea prin care fumul si mirosurile afecteaza bucataria il reprezinta faptul ca acestea sunt absorbite de pereti si este foarte greu sa scapi de ele. In acelasi timp, dupa o anumita perioada, mirosurile devin neplacute, iar fumul afecteaza culorile peretilor.

 

Prin urmare, ai grija sa oferi atentia necesara bucatariei tale pentru a o mentine curata si ordonata, fara a depunde eforturi foarte mari.

 

sursa foto: envato.com

 

Alte articole