13.7 C
Paşcani
vineri, aprilie 26, 2024

28 de ieşeni pozitivi şi un deces, ieri. Spitalul din Paşcani, backup pentru cel din Suceava

Ieri, alţi ieşeni au primit diagnosticul de infecţie cu coronavirus, cifra acestora ajungând la 28. Alte 1.992 de persoane se află izolate la domiciliu, fără simptome specifice bolii, iar 163 au fost plasate în carantină după ce s-au întors dintr-o ţară aflată în zona roşie a pandemiei. În acelaşi timp, numărul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean din Suceava infectate şi testate la Iaşi a ajuns la 170, iar un bărbat de 75 de ani, diabetic, internat in 22 martie, a decedat la spital

n acelaşi timp, numărul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean din Suceava infectate şI testate la Iaşi a ajuns la 170. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, la Iaşi, doar trei cadre medicale ar fi infectate cu COVID-19.

Asistentă medicală de la IGH „Sfântul Spiridon“ şi medic chirurg de la „Copii“, pozitivi

Ieri la prânz, agitaţia de acum câteva zile, dispăruse. „Rezultatele celor 50 de probe prelevate de la «Sf. Spiridon» sunt negative“, a precizat managerul instituţiei, Ioan Bârliba. „Sunt aşteptate astăzi (ieri – n.r.) şi rezultatele recoltate de la 26 de pacienţi. În prezent, etajul secţiei de Gastroenterologie unde a fost internat pacientul diagnosticat cu COVID-19 este închis“, a mai spus Ioan Bârliba.

(…)

Spitalul din Paşcani, backup pentru cel din Suceava

În schimb, numărul testelor pozitive pentru cei angajaţi la Spitalul Judeţean Suceava creşte de la o oră la alta. Ieri, la Suceava 170 de cadre medicale aveau coronavirus, SJU fiind cel mai mare focar de infecţie din ţară. Mulţi dintre pacienţii cu alte patologii au fost însă deja transferaţi la alte spitale din zonă. „Niciun pacient de la spitalul din Suceava nu afost transferat la Iaşi. Dar, din acestmoment, din cauza propagării infecţiei, nu mai putem garanta pentru nicio unitate medicală“, a spus Lucian Indrei, directorul DSP Iaşi. Unii manageri ai unităţilor medicale din Iaşi sunt reticenţI vizavi de decizia luată la nivel de regiune. (…)

„La organizarea sistemului în condiţiile actuale ale pandemiei lucrează DSP Iaşi, al cărui director este şI coordonator pe Moldova. Spitalul pentru pacienţii cu COVID-19 pozitivi şi care poate face inclusiv cardiologie intravenţională şI terapie intensivă de înalt nivel este Spitalul din Suceava. În Iaşi sunt mai multe spitale, cum ar fi Boli Infecţioase, secţia specială din cadrul Spitalului de Neurochirurgie. Desemnat pentru pacienţii pozitivi necritici a fost Spitalul din Paşcani“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD şi membru al echipei care coordonează situaţia provocată de COVID-19 pe Moldova. Surse ofciale din cadrul Ministerului Sănătăţii au declarat că Spitalul din Paşcani ar putea fi folosit ca spital „de backup“ pentru cel din Suceava, în cazul în care numărul de infectări de acolo va escalada.

Articolul integral pe Ziarul de Iasi

Alte articole