11.1 C
Paşcani
vineri, aprilie 26, 2024

2022, cel mai secetos an din istorie. Cât de pregătită este România pentru fenomenele extreme care ne lovesc

2022 va intra în istorie drept cel mai secetos an trăit de omenire până acum. Ar trebui să plouă mărunt luni la rând pentru că pământul să-și revină și să rodească, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Duminică seară, la emisiunea „România, te iubesc”, aflăm cât suntem de pregătiți pentru viitorul pe care experții îl prezintă în culori sumbre.

2022. Pământul s-a aprins. Previziunile cercetătorilor care vorbeau de căldurile care se vor abate peste noi în viitor, peste zeci de ani, s-au împlinit acum, iar fenomene extreme ne lovesc din toate părţile. Începem să simţim şi să înţelegem ce înseamnă încălzirea globală şi care sunt efectele ei, dar măsuri nu prea luăm.

Seceta aduce în multe locuri din ţară imagini apocaliptice. Lacul Amara, din judeţul Buzău, a secat în totalitate. Peste 800 de hectare de luciu de apă. Nu a mai rămas un strop. Din păcate, în viitor va trebui să ne obişnuim cu astfel de imagini

De apă, care începe să lipsească în România, se ocupă multe instituţii. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, ANIF, răspunde de irigaţii. Are 3.200 de angajaţi, plătiţi de stat în fiecare an cu 220 de milioane de lei. Cornel Popa este director.
I-am solicitat un interviu în repetatate rânduri. L-am găsit pe holurile din Ministerul Agriculturii.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole