1.6 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

200 de euro, un loc în faţă. DGA a luat urma intermediarilor de la Înmatriculări

O rezervare la coadă se vinde „la negru“ cu 200 de euro. „Nu ştiu ce se întâmplă, ei îşi fac treaba lor, iar cei de aici o facem pe a noastră“, ne-a declarat directorul Octavian Varvara. Au fost şi percheziţii domiciliare.

Poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au descins ieri la Registrul Auto Român (RAR) Iaşi. Acţiunea acestora a început la primele ore ale dimineţii şi au avut în sprijin jandarmi şi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Iaşi. Aceştia au verificat mai întâi toţi proprietarii de autoturisme care aşteptau la coadă la intrare în instituţie, fiindu-le verificate rezervările pentru omologare. De asemenea, poliţiştii au ridicat din mai multe birouri documente, inclusiv de la casieria de la parterul instituţiei.

În acelaşi timp, poliţiştii de la DGA au făcut mai multe percheziţii domiciliare la adresele unor persoane din Iaşi. Potrivit unor surse din cadrul anchetei desfăşurate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, ar fi fost vizaţi mai mulţi intermediari care sunt suspectaţi că făceau rost de rezervări online la RAR Iaşi şi apoi le vindeau contra unor sume de bani, în jur de 200 de euro rezervarea. Cu această rezervare, cei care voiau să îşi omologheze maşinile aduse din străinătate, puteau să fie băgaţi peste rând. De asemenea, în acest caz ar fi vorba şi despre comiterea infracţiunii de divulgare a unor informaţii care nu erau destinate publicului, de către unii dintre angajaţii instituţiei din Iaşi. După cum se ştie, „coada“ de la RAR Iaşi se întinde până în luna februarie, pe lista de aşteptare existând un număr de peste 2.500 de autoturisme. Ieri la amiază, la audieri au fost duse mai multe persoane, în principal fiind vorba despre acei intermediari.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Declarația pe propria răspundere care trebuie completată de persoanele nevaccinate. DOCUMENT

Odată cu adoptarea noilor restricții în Capitală persoanele nevaccinate vor putea să iasă din casă doar cu...

După ce au dublat sau chiar triplat prețurile, firmele de asigurări acceptă plata polițelor RCA în rate

Polițe RCA plătite și în rate - este oferta unor firme de asigurări, după ce din cauza...

Hotărâre CNSU: România va solicita ajutor internaţional în lupta cu COVID – medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale

România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, iar CNSU a adoptat, sâmbătă seară, o decizie...

Reţeaua “Târgu”: tăiau certificatele verzi Covid-19 ca pe biletele de autobuz pentru navetişti

Doi tineri din Târgu Frumos care făceau cărăuşie ilegală de persoane Iaşi - Marea Britanie au fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI