1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Slujba de pomenire în memoria lui Mihail Sadoveanu. 56 de ani de la dispariția lui

„Zilele Mihail Sadoveanu” sărbătorite în această perioada la Pașcani au continuat astăzi cu o slujba de pomenire a marelui scriitor, la Biserica “Înălțarea Domnului” din oraș. Mai mulți preoți, cadre didactice și directori au participat la evenimentul religios în memoria patronului spiritual al mai multor instituții publice din municipiu. Au fost vizitate și mormintele părinților și fratelui lui Sadoveanu și a învățătorului Mihai Busuioc – domnu’ Trandafir.

A devenit o tradiție că în fiecare luna de noiembrie, scriitorul Mihail Sadoveanu, născut la Pașcani să fie comemorat prin diferite activități. Astăzi, instituțiile care îi poartă numele lui, cât și a dascălului preferat al prozatorului, Mihai Busuioc, au organizat o slujba de pomenire la Biserica Înălțarea Domnului din oraș. S-au împlinit 56 de ani de la dispariția scriitorului.

Desi vremea a fost ploioasă, cadrele didactice și directorii din Pașcani au participat la tedeum-ul oficiat de părintele protopop, Pavel Postolachi și preotul Vasile Tanase.

Momentul religios a continuat în cimitirul de lângă biserica, unde se află mormintele părinților și fratelui prozatorului, Profira Ursache, Alexandru și Dumitru Sadoveanu și al domnului Trandafir, Mihai Busuioc, învățătorul marelui scriitor de la Pascani.

Mentionam că organizatorii evenimentului, care a devenit o tradiție, au fost Casă de Cultură Mihail Sadoveanu, Colegiul Național Sadoveanu și Liceul Tehnologic Mihai Busuioc.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO | Cupluri de aur premiate de Ziua Națională, la Heleșteni

Respectul, iubirea si daruirea de a merge alaturi de partenerul de viata, timp de jumatate de secol,...

A început montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun de la Pașcani. Deschiderea ar urma să fie săptămâna viitoare

Au inceput sa fie montate casutele de lemn pentru targul de Craciun pe esplanada din municipiul Pascani....

VIDEO | El este medicul pășcănean decorat de președintele țării. Sergiu Ungureanu – tânăr din Republica Moldova, doctor dedicat Pașcaniului

Un medic pascanean a fost decorat cu ordinul Meritul Sanitar in grad de cavaler, de catre presedintele...

VIDEO | Maria Ojică a trecut încă o etapă din SuperStar. Se află printre ultimii opt concurenți

Maria Ojica, tanara de 21 de ani din municipiul Pascani a reusit sa treaca si de prima...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI