25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Slujba de pomenire în memoria lui Mihail Sadoveanu. 56 de ani de la dispariția lui

„Zilele Mihail Sadoveanu” sărbătorite în această perioada la Pașcani au continuat astăzi cu o slujba de pomenire a marelui scriitor, la Biserica “Înălțarea Domnului” din oraș. Mai mulți preoți, cadre didactice și directori au participat la evenimentul religios în memoria patronului spiritual al mai multor instituții publice din municipiu. Au fost vizitate și mormintele părinților și fratelui lui Sadoveanu și a învățătorului Mihai Busuioc – domnu’ Trandafir.

A devenit o tradiție că în fiecare luna de noiembrie, scriitorul Mihail Sadoveanu, născut la Pașcani să fie comemorat prin diferite activități. Astăzi, instituțiile care îi poartă numele lui, cât și a dascălului preferat al prozatorului, Mihai Busuioc, au organizat o slujba de pomenire la Biserica Înălțarea Domnului din oraș. S-au împlinit 56 de ani de la dispariția scriitorului.

Desi vremea a fost ploioasă, cadrele didactice și directorii din Pașcani au participat la tedeum-ul oficiat de părintele protopop, Pavel Postolachi și preotul Vasile Tanase.

Momentul religios a continuat în cimitirul de lângă biserica, unde se află mormintele părinților și fratelui prozatorului, Profira Ursache, Alexandru și Dumitru Sadoveanu și al domnului Trandafir, Mihai Busuioc, învățătorul marelui scriitor de la Pascani.

Mentionam că organizatorii evenimentului, care a devenit o tradiție, au fost Casă de Cultură Mihail Sadoveanu, Colegiul Național Sadoveanu și Liceul Tehnologic Mihai Busuioc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow