2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Şedinţa de câteva minute pentru prelungirea termenului de depunere a declaraţiilor pentru taxa de salubritate

Cea mai scurtă şedinţă din legislativul păşcănean a durat doar câteva minute. Miercuri 28 februarie de la ora 09.00 consilierii locali au fost convocaţi de primar în şedinţa de îndată pentru prelungirea termenului de depunere a declaraţiilor de impunere pentru taxa de salubritate, până la data de 31 martie 2018, din cauza aglomeraţiei la ghişee din ultima perioadă. Proiectul de hotărâre propus de edil a fost votat imediat de consilierii prezenţi, fără comentarii.
Iniţial, termenul a fost stabilit până pe 31 ianuarie 2018, apoi prelungit până la sfârşitul lunii februarie pentru că păşcănenii să aibă timp să depună declaraţiile.
Până în prezent doar jumătate dintre proprietarii de locuinţe din Paşcani, cca 8000 de persoane, au depus actele necesare la Serviciul de Finanţe Locale. Asta deoarece administraţia locală a refuzat şi refuza în continuare demararea unei campanii de informare a cetăţenilor.
În declaraţia de impunere trebuie trecute numărul de persoane din locuinţa iar cei plecaţi în străinătate trebuie să o dovedească cu acte. Menţionăm că de la 1 ianuarie 2018 toţi păşcănenii sunt nevoiţi să achite taxa de salubritate de 10,16 lei de persoană, pe lună, în locul facturării serviciului pe bază de contract. Plata se face semestrial, în aceleaşi condiţii ca taxele şi impzitele locale. Cei care nu depun declaraţiile la timp vor plăti pentru patru persoane urmând ca, la cerere, să fie făcută regularizarea.

DE LA ACELAȘI AUTOR