-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Se dorește construirea unui bazin de înot la Pașcani

Se dorește construirea unui bazin de înot la Pașcani

Un proiect pentru dezvoltarea Municipiului are în plan administrația locală. Este vorba despre construirea și dotarea unui bazin de înot care să vină în întâmpinarea tuturor cetățenilor dornici să facă mișcare în acest sens și pe timp de iarnă. Momentan se adună documentele necesare pentru ca proiectul să fie depus la Ministere. Aici este inclus și modernizarea bazei sportive de la Stadion.

Veste bună pentru iubitorii de înot. Administrația locală împreună cu cei din conducerea Clubului Sportiv Municipal pregătesc un proiect care să modernizeze baza sportivă de la stadionul din zona Deal Pașcani, iar acolo să fie făcut și un bazin de înot. Dorințele sunt mari iar în această perioadă se caută sursele de finanțare, ori europene  în funcție de liniile deschise privind fondurile UE ori guvernamentale.

La începutul anului s-au deschis linii de finanțare pe mai multe axe, de la cele de protejarea mediului, până la cele dedicate dezvoltării comunităților privind bătrânii dar și tinerii. Viceprimarul Nedelcu spune că aici se poate insita pentru construirea unui centru social iar în interior să fie făcut bazinul de înot.

Bogdan Mandric, președintele CSM Pașcani vrea ca noua bază sportivă să aibă un teren de sport multifuncțional. Acesta ar urma să fie construit, dacă proiectul se va aproba, pe terenul de zgură din apropierea sălii de sport de la Stadion.

În aceste zile sunt programate întâlniri la sediul administrației locale cu specialiști în consultări de proiecte cu fonduri europene.

“Avem programată o întâlnire cu experți în domeniu pentru a consulta ghidul de finanțare și să vedem ce se pretează pentru Municipiu astfel încât să reușim să atrgem cât mai multe fonduri cu finanțare externă.

Menționăm că în Municipiul Pașcani singurele investiții notabile sunt –  P.I.D.-ul – Planului de dezvoltare a zonei Vale Pascani, a cărei cereri de finanțare a fost semnată pe timpul primarului Grigore Crăciunescu iar investiția a fost finalizată de administrația Pantazi – și bani de la Guvern, circa 5,7 milioane de lei pentru strada Gării.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie...

Când începe vacanţa de Paşte? Elevii vor sta acasă mai mult!

Vacanța de Paște la sfârșitul lunii Cum Paştele va...