-2.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului Tehnic de C.F. “Unirea” la concursurile de istorie, geografie și fizică

 

Sâmbătă, 24 martie 2018, a avut loc faza județeană a CONCURSULUI DE ISTORIE „A.D. XENOPOL”, ediția a XV-a, organizat de Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ și Liceul Tehnologic „Petru Poni, cu sprijinul ISJ Iaşi.
Elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea” coordonați de domnul profesor Bugioeanu Gabriel au obținut rezultate remarcabile și în acest an școlar.
Astfel, la secțiunea teoretică, elevii Popovici Laurențiu Constantin, Iftime Petrică Daniel din clasa a IX-a și Procovanu Petrică din clasa a XI-a au obținut PREMIUL II. PREMIUL III a revenit elevilor Amariei Mihai din clasa a X-a și Marcu Valentin Iulian din clasa a XI-a, iar Mențiuni au primit elevii Matasaru Ana Maria, Enache Ciprian din clasa a IX-a și Cernica Grigore din clasa a X-a. De asemenea, la secțiunea Prezentare PowerPoint, elevele Doboș Cornelia Felicia și Nemțanu Delia Ioana din clasa a XI-a au obținut MENȚIUNE cu lucrarea „Trepte ale Unirii“.
Concursul Interdisciplinar FIZICĂ-GEOGRAFIE “Ştefan Hepiteş” este parte integrantă a proiectului educaţional “FENOMENE ATMOSFERICE ŞI EVOLUŢIA VREMII PE GLOB” iniţiat de Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” în colaborare cu Societatea Meteorologică Română şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Competiția se adresează elevilor de liceu, derulându-se pe două secțiuni: una pentru elevii de la filiera teoretică și a doua pentru elevii de la filiera tehnologică.
La etapa națională a Concursul Interdisciplinar Fizică Geografie „Ștefan Hepiteș” s-au calificăt primele zece punctaje, obținute pe fiecare nivel de clasă și filieră. Etapa națională s-a desfășurat în data de 24 martie 2018, la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” București. Din partea Colegiului Tehnic C.F. “Unirea”, s-au calificat pentru faza națională cinci elevi: Costea Adrian, Măriuța Rareș, Matasaru Cosmin, Vasiliu Răzvan și Pintileasa Florina, coordonați de domnii profesori Elefteriu Crina, Cijov-Marcu Carmen, Crețu Valerica și Bălțătescu Gheorghe.
Rezultatele cele mai frumoase în urma concursului de la București le-au obținut Matasaru Cosmin, Măriuța Rareș și Costea Adrian, fiecare primind MENȚIUNE.

COMUNICAT DE PRESĂ

Profesor Iuliana Gordin
Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...