5.2 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Primăria Pașcani, finanțare de 10.000 de lei pentru echipa „MironoBot”

Echipa de robotică de la Liceul Teoretic „Miron Costin” a obținut sprijin financiar din partea Primăriei Pașcani în vederea participării la Campionatul First Tech Challenge. Este vorba despre o finanțare de 10.000 de lei de la bugetul local, care se bazează pe un parteneriat între municipalitate și instituția de învățământ. Sumele acordate vor fi folosite pentru achiziția de materiale și echipamente pentru a-i ajuta pe tinerii din cadrul clubului MironoBot să ia parte la competiția din acest an.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de vineri, 17 septembrie, a fost prezent si liderul echipei de robotică, Paiu Ioan-Alexandru, alături de doi reprezentanți ai clubului, Pîrlea Noris-Ruben și Frij Gabriela-Alina.

În urma prezentării susținute în cadrul ședinței, cei trei tineri pasionați de tehnologie au fost aplaudați de membrii Consiliului Local.

Precizăm că, echipa MironoBot participă pentru al treilea an consecutiv la  Campionatul First Tech Challenge, care se adresează elevilor de liceu pasionați de construirea și programarea unui robot.  În trecut, aceștia au mai participat și la alte evenimente de robotică precum RoboticsFest și Ploiesti SkyStone Demo.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...

Extindere de rețele de apă la Deleni

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat...

Donații de calculatoare la Clubul Copiilor din Pașcani

Vesti bune pentru cei inscrisi la Clubul Copiilor din...