More

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”, duminica a avut loc un spectacol folcloric pus in scena de Ansamblul Rapsozii Siretului, doua artiste locale si fanfara Trubadurii.

  Locurile au fost limitate de restrictiile impuse de autoritati, iar in sala au fost circa o suta de spectatori.  Primarul municipiului, Marius Pintilie, a fost prezent la eveniment si la deschidere a tinut un discurs.

  Apoi, timp de cateva zeci de minute, pascanenii au urmarit spectacolul traditional. Din cauza pandemiei, a trecut aproape un an de zile de la ultimul eveniment cultural desfasurat in sala de spectacole a Casei de Cultura.

  Atmosfera de sarbatoare a fost creata si de momentele artistice ale celor doua tinere talente, Luiza Stefania Muscalu si Ana Maria Ignat.

  La Targu Frumos, nu a mai avut loc spectacol ca in ceilalti ani. Autoritatile locale au depus coroane de flori la monumentele eroilor din oras. Le fel si la Ruginoasa, dar si in multe alte localitati. De asemenea, in toate bisericile s-au tinut slujbe religioase cu momente inchinate marelui domnitor.

  Mentionam ca in acest an s-au implint 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul din 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”, pentru a-l deosebi de Unirea de la 1 Decembrie 1918, dar în fapt a fost un moment crucial pentru devenirea ulterioară a României ca stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet