More

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”, duminica a avut loc un spectacol folcloric pus in scena de Ansamblul Rapsozii Siretului, doua artiste locale si fanfara Trubadurii.

  Locurile au fost limitate de restrictiile impuse de autoritati, iar in sala au fost circa o suta de spectatori.  Primarul municipiului, Marius Pintilie, a fost prezent la eveniment si la deschidere a tinut un discurs.

  Apoi, timp de cateva zeci de minute, pascanenii au urmarit spectacolul traditional. Din cauza pandemiei, a trecut aproape un an de zile de la ultimul eveniment cultural desfasurat in sala de spectacole a Casei de Cultura.

  Atmosfera de sarbatoare a fost creata si de momentele artistice ale celor doua tinere talente, Luiza Stefania Muscalu si Ana Maria Ignat.

  La Targu Frumos, nu a mai avut loc spectacol ca in ceilalti ani. Autoritatile locale au depus coroane de flori la monumentele eroilor din oras. Le fel si la Ruginoasa, dar si in multe alte localitati. De asemenea, in toate bisericile s-au tinut slujbe religioase cu momente inchinate marelui domnitor.

  Mentionam ca in acest an s-au implint 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul din 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”, pentru a-l deosebi de Unirea de la 1 Decembrie 1918, dar în fapt a fost un moment crucial pentru devenirea ulterioară a României ca stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp