27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”, duminica a avut loc un spectacol folcloric pus in scena de Ansamblul Rapsozii Siretului, doua artiste locale si fanfara Trubadurii.

Locurile au fost limitate de restrictiile impuse de autoritati, iar in sala au fost circa o suta de spectatori.  Primarul municipiului, Marius Pintilie, a fost prezent la eveniment si la deschidere a tinut un discurs.

Apoi, timp de cateva zeci de minute, pascanenii au urmarit spectacolul traditional. Din cauza pandemiei, a trecut aproape un an de zile de la ultimul eveniment cultural desfasurat in sala de spectacole a Casei de Cultura.

Atmosfera de sarbatoare a fost creata si de momentele artistice ale celor doua tinere talente, Luiza Stefania Muscalu si Ana Maria Ignat.

La Targu Frumos, nu a mai avut loc spectacol ca in ceilalti ani. Autoritatile locale au depus coroane de flori la monumentele eroilor din oras. Le fel si la Ruginoasa, dar si in multe alte localitati. De asemenea, in toate bisericile s-au tinut slujbe religioase cu momente inchinate marelui domnitor.

Mentionam ca in acest an s-au implint 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul din 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”, pentru a-l deosebi de Unirea de la 1 Decembrie 1918, dar în fapt a fost un moment crucial pentru devenirea ulterioară a României ca stat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow