More

  Locatari dezinformati la fostul camin Nectar. RAGCL nu mai furnizeaza caldura!

  Actiune cinica de dezinformare la adresa locatarilor de la fostul camin de nefamilisti, P4 Nectar Pascani. La intrare si pe fiecare etaj a fost pus un afis prin care se anunta ca pe  25 noiembrie 2019 vor incepe probele pentru incalzirea termica si ca energia termica , va fi subventionata de Primaria Pascani.

  De asemenea locatarii sunt invitati sa incheie conventii cu firma furnizoare. Nu sunt precizate insa datele cu adevarat importante: cine ar fi urmat sa dea caldura, datele de contact si unde sunt incheiate si de catre cine conventiile . Ziua anuntata a trecut, iar caloriferele nu s-au incazit. Nici nu aveau cum deoarece centrala din apropiere este inchisa, dupa ce regia locala de termoficare a intrat in insolventa, a anuntat ca nu mai poate furniza caldura si a reziliat toate contractele cu abonatii.

  Din acest motiv unii dintre locatari au venit vineri la Primarie, chiar la sedinta Consiliului Local,unde au aflat ca au fost pacaliti. Au plecat dupa o discutie cu presedintele de sedinta Ovidiu Bejinariu. Reprezentatii Primariei spun ca locatarii din camin, ca si ceilalti fosti abonati la sistemul centralizat de incalzire, pot beneficia de ajutoare financiare pentru achizitionarea unui aparat de incalzile, iar Primaria face astfel de plati celor cu venituri mici si fara datorii la bugetul local.

  Afisele ar fi fost puse chiar de reprezentantul locatarilor. El sustine ca in urma unei discutii cu unii dintre sefii ai administratiei locale. Viceprimarita Gabriela Nedelcu subliniaza insa ca Primaria nu acorda subventii la caldura in acesta iarna si ca au fost doar discutii informale, in legatura cu posibila redeschidere a centralei din apropiere, dar fara nici un rezultat.

  Adminitratorul special al regiei aflata in insolventa, Luminita Ilade confirma ca primarul s-a interesat de reluarea furnizarii caldurii doar pentru locatarii de la fostul camin Nectar, dar ca RAGCL nu poate sa reia activitatea din lipsa banilor, a salariatilor, si a gazului. Contractele au fost reziliate deja iar la sfarsitul acestei saptamani au mai fost disponibilati inca 5 salariati.
  Sefa regiei a mai spus ca in cursul zilei de astazi reprezentntul locatarilor de la camin Nectar a depus o lista cu 65 de semnaturi care au solicitat caldura. In urma verificarilor s-a constatat ca 35 dintre ei au datorii de peste 50 000 lei. De asemenea in cursul saptamanii a mai primit astfel de solicitari de la alte blocuri, dar raspunsul este acelasi: RAGCL nu mai furnizeaza caldura.

  Reprezentantii Primariei insista ca singura solutie pentru cei cu venituri mici este acordarea de ajutoare financiare de la bugetul local pentru montarea de sisteme proprii de incalzire. Pentru cei de la camin Nectar, acolo unde nu este bransament de gaz metan, singura varianta de incalzire este cea pe curent electric: aparate de aer conditioant sau panourile radiante.

  Panorile radiante sunt usor de montat si consuma putin. Nu necesita putere mare instalare si se gasesc la vanzare in Pascani, la preturi pornind de la cateva sute de Euro. Sunt recomandate mai ales pentru incaperile mici, asa cum sunt cele de la camin Nectar, care au o suprafata de 16 mp fiecare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul si consilierii din Cotnari au depus juramantul

  Noii alesi locali din comuna Cotnari au depus juramantul. Sedinta festiva a avut loc vineri 23 octombrie, incepand cu ora 13.00, la convocarea prefectului...

  Primarul si consilierii de la Deleni au depus juramantul

  Zi importanta pentru comuna Deleni. Vineri 23 octombrie, de la ora 11.00, noii alesi locali au depus juramantul. Sedinta festiva a avut loc la...

  Toaletarea copacilor, din 2 noiembrie

  Toaletarea copacilor din Pascani va incepe de pe 2 noiembrie a.c. anuntul a fost facut de primarul ales Marius Pintilie in cadrul unei conferinte...

  Opinii