18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

Legea manualelor şcolare, adoptată de Senat

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, în calitate de for decizional, legea manualelor şcolare, în timpul dezbaterilor senatorul USR Mihai Goţiu afirmând către colegii lui că “ceea ce faceţi acum, aici este să legalizaţi minciunile şi abuzurile.”

Plenul Senatului a adoptat marţi, Legea manualelor şcolare cu 75 de voturi “pentru”, 23 „împotrivă” şi 2 abţineri. În cadrul dezbaterilor, Mihai Goţiu a propus adăugarea unui amendament care să conţină articolului 11, care a fost scos din proiectul de lege la ultima şedinţă de lucru. Senatul a respins amendamentul depus de Goţiu cu 71 voturi „împotrivă” şi 27 „pentru”.

„Articolul 11 prevedea ca în termen de 30 de zile, în discuţiile din comisie se acceptase termenul de 60 de zile, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educaţiei Naţionale va adopta normele metodologice a prezentei legi, care se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. La ultima şedinţă, la propunerea domnului preşedinte acest termen de 60 de zile acceptat, a fost anulat. De ce? Pentru a acoperi faptul că aceste manuale se elaborează pe o metodologie publicată încă din luna decembrie a anului trecut. (…) Aşadar, stimaţi colegi, ceea ce faceţi acum, aici este să legalizaţi abuzurile şi minciunile legate de elaborarea manualelor pentru anul 2018-2019.”, a declarat Mihai Goţiu.

Senatorul ALDE, Hadârcă Ion, a susţinut că scopul acestei lege este ca la începutul următorului an şcolar, elevii să aibă manualele necesare.

Continuarea pe Mediafax

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI