26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Legea manualelor şcolare, adoptată de Senat

Ultimele știri

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, în calitate de for decizional, legea manualelor şcolare, în timpul dezbaterilor senatorul USR Mihai Goţiu afirmând către colegii lui că “ceea ce faceţi acum, aici este să legalizaţi minciunile şi abuzurile.”

Plenul Senatului a adoptat marţi, Legea manualelor şcolare cu 75 de voturi “pentru”, 23 „împotrivă” şi 2 abţineri. În cadrul dezbaterilor, Mihai Goţiu a propus adăugarea unui amendament care să conţină articolului 11, care a fost scos din proiectul de lege la ultima şedinţă de lucru. Senatul a respins amendamentul depus de Goţiu cu 71 voturi „împotrivă” şi 27 „pentru”.

„Articolul 11 prevedea ca în termen de 30 de zile, în discuţiile din comisie se acceptase termenul de 60 de zile, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educaţiei Naţionale va adopta normele metodologice a prezentei legi, care se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. La ultima şedinţă, la propunerea domnului preşedinte acest termen de 60 de zile acceptat, a fost anulat. De ce? Pentru a acoperi faptul că aceste manuale se elaborează pe o metodologie publicată încă din luna decembrie a anului trecut. (…) Aşadar, stimaţi colegi, ceea ce faceţi acum, aici este să legalizaţi abuzurile şi minciunile legate de elaborarea manualelor pentru anul 2018-2019.”, a declarat Mihai Goţiu.

Senatorul ALDE, Hadârcă Ion, a susţinut că scopul acestei lege este ca la începutul următorului an şcolar, elevii să aibă manualele necesare.

Continuarea pe Mediafax

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI