-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Evenimentele lunii iunie. Expoziții cu prilejul Zilei Drapelului Național

Luna iunie continuă cu evenimente artistice importante pentru pășcăneni. După ce începutul primei luni de vară a fost sărbătorit așa cum se cuvine, cu activități artistice destinate copiilor, trebuie să știți că, în continuare, ne așteaptă alte evenimente importante.

Astfel, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani, pe 26 iunie, dată la care se marchează, în fiecare an, Ziua Drapelului Național, va fi organizată o expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Pașcani.

De asemenea, directoarea instituției, Daniela Calistru a ținut să precizeze că au început deja pregătirile pentru organizarea celei de-a 12-a ediție a Târgului Meșterilor Populari de la Pașcani, ce va avea loc în perioada 16-18 iulie.

Și la Hârlău, va fi găzduită o expoziție de numismatică, expusă la sediul Casei de Cultură din oraș.

Tot în această lună se vor sărbători și Zilei Satului în Miroslovești, eveniment ce are loc, de regulă, pe 20 iunie, de Rusalii. Primarul comunei, Costel Cojocaru, a precizat că, luând în calcul situația pandemică, această sărbătoare va fi marcată prin organizarea unui parc de distracții.

De asemenea, manifestări artistice diverse vor avea loc și la Iași. Astfel, prima lună de vară aduce pe scena Operei Naționale Române un program special. Sâmbătă, pe 19 iunie, va avea loc spectacolul „Giselle”, iar dacă duminică, 20 iunie, vreți să-i bucurați pe micuți, puteți rezerva un loc la spectacolul „Alba ca Zăpada”. De asemenea, se anunță și o premieră în această lună. Este vorba despre un spectacol cu opera bufă în trei acte, Don Pasquale.

Sunt vești bune și pentru pasionații de teatru. Spre exemplu, în acest weekend, pe 13 iunie, spectatorii vor avea sansa să se bucure de binecunoscuta piesa de teatru „Chirița în Provinție”, pusă în scenă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noii directori de la școlile din Pașcani au semnat contractele de management

Noii directori de la scolile din Pascani au semnat...

Un șofer s-a răsturnat cu mașina pe E85, după explozia unui cauciuc FOTO

Un accident rutier s-a petrecut marti, 18 ianuarie, in...

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...