4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Evenimentele lunii iunie. Expoziții cu prilejul Zilei Drapelului Național

Luna iunie continuă cu evenimente artistice importante pentru pășcăneni. După ce începutul primei luni de vară a fost sărbătorit așa cum se cuvine, cu activități artistice destinate copiilor, trebuie să știți că, în continuare, ne așteaptă alte evenimente importante.

Astfel, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani, pe 26 iunie, dată la care se marchează, în fiecare an, Ziua Drapelului Național, va fi organizată o expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Pașcani.

De asemenea, directoarea instituției, Daniela Calistru a ținut să precizeze că au început deja pregătirile pentru organizarea celei de-a 12-a ediție a Târgului Meșterilor Populari de la Pașcani, ce va avea loc în perioada 16-18 iulie.

Și la Hârlău, va fi găzduită o expoziție de numismatică, expusă la sediul Casei de Cultură din oraș.

Tot în această lună se vor sărbători și Zilei Satului în Miroslovești, eveniment ce are loc, de regulă, pe 20 iunie, de Rusalii. Primarul comunei, Costel Cojocaru, a precizat că, luând în calcul situația pandemică, această sărbătoare va fi marcată prin organizarea unui parc de distracții.

De asemenea, manifestări artistice diverse vor avea loc și la Iași. Astfel, prima lună de vară aduce pe scena Operei Naționale Române un program special. Sâmbătă, pe 19 iunie, va avea loc spectacolul „Giselle”, iar dacă duminică, 20 iunie, vreți să-i bucurați pe micuți, puteți rezerva un loc la spectacolul „Alba ca Zăpada”. De asemenea, se anunță și o premieră în această lună. Este vorba despre un spectacol cu opera bufă în trei acte, Don Pasquale.

Sunt vești bune și pentru pasionații de teatru. Spre exemplu, în acest weekend, pe 13 iunie, spectatorii vor avea sansa să se bucure de binecunoscuta piesa de teatru „Chirița în Provinție”, pusă în scenă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI