19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Dubla sarbatoare la Deleni: unirea Bucovinei cu Romania si cuplurile de aur – VIDEO

Zi importanta in comuna Deleni, marti, 13 noiembrie. Cu doua zile in avans de sarbatorirea unirii Bucovinei cu Romania, marcata pe 15 noiembrie, administratia locala a organizat o slujba religioasa pentru comemorarea eroilor si un program artistic. In aceeasi zi, au fost premiate si 18 cupluri de aur care au implinit 50 de ani de la casatorie.

Momentele religioase au avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Deleni, unde preotul paroh, Vasile Ababei, impreuna cu preacucernicii parinti din satele comunei, au oficiat doua slujbe, pentru sarbatoritii zilei si pentru eroii neamului.

Apoi, batraneii au primit din partea administratiei locale cate o diploma de fidelitate, un buchet de flori, sampanie si cate 500 de lei pentru fiecare cuplu.

Primarul comunei, Dumitru Prigoreanu, a precizat ca sarbatoritii sunt un exemplu pentru tanara generatie si ca merita tot respectul.

Doresc sa transmitem si un exemplu pentru tanara generatie care trebuie sa aiba cateva principii de baza ca societatea noastra sa fie o societate normala. Unul este respectul pe care trebuie sa il avem fata de parintii nostri si fata de aproapele nostru. Nu intamplator am decis ca acest eveniment sa inceapa cu o slujba de oficiere in Sfanta Biserica deoarece fara credinta in Dumnezeu nu putem sa mergem mai departe” a precizat primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu.

Programul artistic al zilei a avut loc la Caminul Cultural din localitate. In prima parte, grupul vocal „Hurgheșelul”, coordonat de profesoara Iulia Fotea, a interpretat melodii patriotice. Copiii imbracati in portul popular traditional si-au exprimat prin cantec, dragostea fata in tara.

In continuarea programului, taraful ansamblului „Coragheasca” alaturi de dansatorii si solistii, instruiti de Aurica Gilca, au oferit muzica de calitate, alaturi de dansuri populare, sarbatoritilor zilei. Partea cea mai frumoasa, a fost faptul ca printre lautari s-au aflat si cativa din cei care au cantat la nunta celor premiati.

La final, unul dintre mirii de aur, Gica Dimitriu, ce se numara printre putinii violonisti ramasi in satul Poiana, a oferit un program artistic.

Mentionam ca premierea cuplurilor care au implinit jumatate de secol de la casatorie este un eveniment cu traditie in comuna Deleni, ce se organizeaza inca din anul 2008.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI