19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Campanie de vaccinare impotriva rujeolei, la Pascani. Autoritatile vor merge din usa in usa sa vorbeasca cu parintii

Campanie de vaccinare impotriva rujeolei, la Pascani. Autoritatile vor merge din usa in usa sa vorbeasca cu parintii

Direcţia de Sănătate Publică Iasi impreuna cu Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi a inceput o campanie de promovare a vaccinarii impotriva rujeolei, in municipiul Pascani. Astazi, reprezentanti ai celor doua institutii au venit la sediul Primariei pentru a discuta cu autoritatile publice pe acest subiect.

Impreuna, au identificat un numar de peste 80 de copii, care nu au fost imunizati, iar organizatorii vor merge din usa in usa pentru a-i informa corect pe parinti si de a-i duce pe micuti la doctor.

Campania, ce se desfasoara la nivel national, are in vedere identificarea zonelor unde imunizarea este la nivel scazut sau chiar deloc. De exemplu, potrivit celor spuse de directorul DSP Iasi, Liviu Stafie, pe o singura strada din municipiu, autoritatile au gasit aproape 30 de copii care nu sunt, nici macar, inscrisi la medicul de familie.

Pentru o buna informare si pentru a creste rata vaccinarii copiilor, vor fi impartite ghiduri informative, se va vorbi cu parintii, iar autoritatile sunt dispuse chiar sa duca cu masina, copiii la cabinetele medicale.

De precizat este faptul ca, rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă foarte contagioasă. Deseori, această afecţiune duce la complicaţii care pot afecta aproape orice organ.

Mentionam ca potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, la mijlocul lunii aprilie a acestui an, judetul Iasi se afla in primul loc cu cele mai multe îmbolnăviri cu rujeolă de la nivel naţional.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI