Campanie de vaccinare impotriva rujeolei, la Pascani. Autoritatile vor merge din usa in usa sa vorbeasca cu parintii

Direcţia de Sănătate Publică Iasi impreuna cu Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi a inceput o campanie de promovare a vaccinarii impotriva rujeolei, in municipiul Pascani. Astazi, reprezentanti ai celor doua institutii au venit la sediul Primariei pentru a discuta cu autoritatile publice pe acest subiect.

Impreuna, au identificat un numar de peste 80 de copii, care nu au fost imunizati, iar organizatorii vor merge din usa in usa pentru a-i informa corect pe parinti si de a-i duce pe micuti la doctor.

Campania, ce se desfasoara la nivel national, are in vedere identificarea zonelor unde imunizarea este la nivel scazut sau chiar deloc. De exemplu, potrivit celor spuse de directorul DSP Iasi, Liviu Stafie, pe o singura strada din municipiu, autoritatile au gasit aproape 30 de copii care nu sunt, nici macar, inscrisi la medicul de familie.

Pentru o buna informare si pentru a creste rata vaccinarii copiilor, vor fi impartite ghiduri informative, se va vorbi cu parintii, iar autoritatile sunt dispuse chiar sa duca cu masina, copiii la cabinetele medicale.

De precizat este faptul ca, rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă foarte contagioasă. Deseori, această afecţiune duce la complicaţii care pot afecta aproape orice organ.

Mentionam ca potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, la mijlocul lunii aprilie a acestui an, judetul Iasi se afla in primul loc cu cele mai multe îmbolnăviri cu rujeolă de la nivel naţional.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider