More

  Campanie de vaccinare impotriva rujeolei, la Pascani. Autoritatile vor merge din usa in usa sa vorbeasca cu parintii

  Campanie de vaccinare impotriva rujeolei, la Pascani. Autoritatile vor merge din usa in usa sa vorbeasca cu parintii

  Direcţia de Sănătate Publică Iasi impreuna cu Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi a inceput o campanie de promovare a vaccinarii impotriva rujeolei, in municipiul Pascani. Astazi, reprezentanti ai celor doua institutii au venit la sediul Primariei pentru a discuta cu autoritatile publice pe acest subiect.

  Impreuna, au identificat un numar de peste 80 de copii, care nu au fost imunizati, iar organizatorii vor merge din usa in usa pentru a-i informa corect pe parinti si de a-i duce pe micuti la doctor.

  Campania, ce se desfasoara la nivel national, are in vedere identificarea zonelor unde imunizarea este la nivel scazut sau chiar deloc. De exemplu, potrivit celor spuse de directorul DSP Iasi, Liviu Stafie, pe o singura strada din municipiu, autoritatile au gasit aproape 30 de copii care nu sunt, nici macar, inscrisi la medicul de familie.

  Pentru o buna informare si pentru a creste rata vaccinarii copiilor, vor fi impartite ghiduri informative, se va vorbi cu parintii, iar autoritatile sunt dispuse chiar sa duca cu masina, copiii la cabinetele medicale.

  De precizat este faptul ca, rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă foarte contagioasă. Deseori, această afecţiune duce la complicaţii care pot afecta aproape orice organ.

  Mentionam ca potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, la mijlocul lunii aprilie a acestui an, judetul Iasi se afla in primul loc cu cele mai multe îmbolnăviri cu rujeolă de la nivel naţional.

  Citeste si  Secretarul Primăriei Valea-Seacă, cercetat penal

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Coroanele pentru eroi vor fi depuse de Poliția Locală

  Ziua Eroilor va fi sărbătorită altfel decât de obicei, la Pașcani.  De acesta dată, coroanele de flori la Monumentele Eroilor  nu vor fi depuse...

  S-a deschis un nou magazin Profi in Pascani

  S-a deschis un nou magazin Profi în Pașcani. Marketul este situat in apropierea Pietei agroalimentare din zona Deal,  pe strada Eugen Stamate, la parterul...

  Casieria ApaVital din Târgu Frumos este închisă în perioada 26 mai – 8 iunie 2020

  ApaVital aduce la cunoştinţa utilizatorilor săi că, în perioada 26 ma - 8 iunie 2020 (inclusiv), casieria din Târgu Frumos, strada 22 Decembrie 1989, va fi...

  Opinii