1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Campania de vaccinare anti-Covid, îngreunată de unii bugetari din linia întâi. Aproape jumătate dintre polițiști, pompieri și medici au refuzat vaccinarea

Statul contra statului. Sunt bugetari, dar contrazic toate mesajele celor care îi conduc. Mai bine de jumătate dintre pompieri, poliţişti şi chiar medici NU s-au imunizat. Iar unii dintre ei sunt adevăraţi influenceri antivaccin. În timp ce chiar preşedintele Klaus iohannis spune că de vină ar fi populaţia coronasceptică, în curtea fiecărui minister din linia întâi campania de vaccinare este un semieşec.

“Care partide vor să-ţi pună zgarda certificatului verde?” Aşa sună mesajul unui medic stomatolog din Suceava. Are postări aproape în fiecare zi pe pagina de Facebook. Nu doar că nu vrea să-şi administreze serul, dar îi îndeamnă şi pe alţii să n-o facă.

Mircea Puşcău, stomatolog”Ca să scrii obiecţii pentru vaccinul ăsta, trebuie să scrii o carte. Eficienţa mie mi se pare că e zero”.

Obiecţii şi reţineri ar avea şi 40% din personalul medical din spitale care nu s-a vaccinat. Vorbim de medici, asistenţi, infirmieri – toţi cei care intră în contact direct cu pacientul infectat.

Tot în contact direct cu bolnavii COVID sunt şi o parte dintre pompierii SMURD. Doar 40% dintre ei s-au imunizat.

Raed Arafat: ”Am ținut video-conferințe, am explicat, am vorbit – au vorbit colegii. Dar clar că nu este suficient.

Continuarea pe Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...