9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Primii pacienţi vor începe marţi tratamentul anti-Covid la spitalul mobil de la Leţcani

Spitalul mobil de la Leţcani se va redeschide marţi dimineaţă, „în condiţii de siguranţă pentru pacienţi şi pentru personal şi cu toate măsurile necesare acordării unei asistenţe sanitare de calitate”, a anunţat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi. Duminică va începe instruirea personalului pe care Ministerul Apărării Naţionale îl va detaşa aici, iar luni va fi adus şi un stocator de oxigen.

Managementul va fi al Spitalului de Boli Infecţioase, în vreme ce echipa militară sprijină activitatea de asistenţă medicală de la complexul amplasat în Leţcani.

„Vrem să ne asigurăm că există proceduri pe acest spital, că sunt cunoscute de personal, că problemele tehnice – dacă au fost – să se încerce rezolvarea lor şi, dacă reuşim să identificăm anumite riscuri, să ne luăm toate măsurile posibile ca să prevenim apariţia acestora”, a declarat col. Daniel Derioiu. Director medical al Spitalului Militar din Braşov, Daniel Derioiu a preluat conducerea Spitalului Judeţean din Suceava în primăvara anului trecut, după dezastrul înregistrat în această instituţie medicală la debutul pandemiei în ţara noastră.

„Deschiderea spitalului de la Leţcani va fi prioritară a paturilor de la ATI. Va fi la început un salon cu 6 paturi, apoi încă unul cu aceeaşi capacitate. Nu înseamnă doar paturi, ventilatoare şi echipament medical, ci tot ce înseamnă suport uman, profesional, cu echipe din Iaşi şi de la Ministerul Apărării Naţionale”, a precizat Diana Cimpoeşu, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la SMURD Iaşi.

Amintim că, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenţi medicali, brancardieri, preia, de astăzi, managementul spitalului modular de la Leţcani, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienţilor Covid-19.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI