4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Primii pacienţi vor începe marţi tratamentul anti-Covid la spitalul mobil de la Leţcani

Spitalul mobil de la Leţcani se va redeschide marţi dimineaţă, „în condiţii de siguranţă pentru pacienţi şi pentru personal şi cu toate măsurile necesare acordării unei asistenţe sanitare de calitate”, a anunţat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi. Duminică va începe instruirea personalului pe care Ministerul Apărării Naţionale îl va detaşa aici, iar luni va fi adus şi un stocator de oxigen.

Managementul va fi al Spitalului de Boli Infecţioase, în vreme ce echipa militară sprijină activitatea de asistenţă medicală de la complexul amplasat în Leţcani.

„Vrem să ne asigurăm că există proceduri pe acest spital, că sunt cunoscute de personal, că problemele tehnice – dacă au fost – să se încerce rezolvarea lor şi, dacă reuşim să identificăm anumite riscuri, să ne luăm toate măsurile posibile ca să prevenim apariţia acestora”, a declarat col. Daniel Derioiu. Director medical al Spitalului Militar din Braşov, Daniel Derioiu a preluat conducerea Spitalului Judeţean din Suceava în primăvara anului trecut, după dezastrul înregistrat în această instituţie medicală la debutul pandemiei în ţara noastră.

„Deschiderea spitalului de la Leţcani va fi prioritară a paturilor de la ATI. Va fi la început un salon cu 6 paturi, apoi încă unul cu aceeaşi capacitate. Nu înseamnă doar paturi, ventilatoare şi echipament medical, ci tot ce înseamnă suport uman, profesional, cu echipe din Iaşi şi de la Ministerul Apărării Naţionale”, a precizat Diana Cimpoeşu, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la SMURD Iaşi.

Amintim că, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenţi medicali, brancardieri, preia, de astăzi, managementul spitalului modular de la Leţcani, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienţilor Covid-19.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow