0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Audiente la Hirlau cu prefectul judetului. Multe probleme sociale si de fond funciar

Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a tinut ieri audiente in teritoriu cu cetatenii din orasul Hirlau si comunele invecinate, la sediul Primariei. La fel ca si la Pascani, cele mai multe probleme au fost in ceea ce priveste fondul funciar. Au fost prezenți specialiștii în fond funciar ai Instituției Prefectului, directorul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, directorul Agenției Domeniilor Statului si reprezentanți ai Direcției Silvice. 

De exemplu, un barbat sustine ca a pierdut pe nedrept o suprafata de teren lasata mostenire de la parinti. Spera ca prin reprezentantul Guvernului sa gaseasca o solutie.

Au fost semnalate si probleme sociale. Mai multe familii de etnie roma care locuiesc, fara acte, intr-o cladire dezafectata din apropierea caii ferate, fara apa sau curent, au cerut ajutorul autoritatilor judetene.

Administratia locala sustine ca nu poate moderniza cladirea respectiva deoarece se afla in zona de siguranta a liniilor de cale ferata. Cand vor fi construite locuinte sociale, pentru care se incearca atragerea de fonduri, persoanele respective se vor putea inscrie pe lista pentru anchete sociale si in urma acestor ar putea primi un acoperis deasupra capului.

Mentionam ca prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, intenționeaza ca următoarele audiențe publice în teritoriu să le organizeze în luna aprilie, la Pașcani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pașcaniul va avea un nou protopop. Postolachi s-a retras după 31 de ani de activitate – FOTO

Municipiul Pascani are un nou protopop. Este vorba despre...

Tânăr lovit pe trecerea de pietoni, pe strada Dragoș Vodă din Pașcani – FOTO

Accident rutier cu o victima, joi, 20 ianuarie, in...

Radiografia parcurile din Pașcani. Cetățenii dezamăgiți, mobilier distrus – FOTO

Dezastru in parcurile din municipiu Pascani. Asa numitele locuri...

Focar de coronavirus la Pașcani. 11 cazuri confirmate la Compartimentul TBC

Efectele noului val pandemic, se resimt si in municipiul...