1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Atenție la cumpărături! Sfaturi prețioase de la polițiști

 Numărătoarea inversă a început deja iar aglomerația în piețe, centre comerciale și magazine alimentare s-a instalat deja. Mașini care blochează traficul, pietoni care ies din toate direcțiile, claxoane și nervi întinși la maxim. Polițiștii vin cu câteva sfaturi în această perioadă când se fac cumpărturi: atenție mare la bunuri pentru a nu cădea victima hoților care vă pot strica sărbătorile.

Forfotă și aglomerație în mai toate direcțiile înaintea sărbătorilor de iarnă. Unul dintre “dezavantajele” acestei perioade este că apar multe oportunități pentru infractori care încearcă să atenteze la bunurile ce le dețineți sau să comită alte fapte care pot avea un impact deosebit asupra siguranței dv și ale familiei.

Unul dintre cele mai vânate locuri de hoți sunt cele de la cumpărături. Prinși de febra cumpărăturilor nu trebuie să uităm că hoții sunt în căutarea unor ținte ușoare pentru a obține ”profituri” cât mai mari. Asigură-te că geanta, poșeta și portofelul nu sunt lăsate la îndemâna infractorilor: -Aruncate neglijent în coșul de cumpărături; -Poșeta purtată neglijent pe umăr; -Portofelul, telefonul în buzunarele exterioare ale hainelor; -Evită să ai sume mari de bani asupra ta. Încearcă să faci plata cu cardul ori de câte ori ai posibilitatea. Nu uitați nici de bunurile lăsate la vedere, în mașină, în parcare.  -Nu lăsa la vedere în mașină cadourile pe care le-ai cumpărat sunt pentru cei dragi. Nu le oferi infractorilor. Și indiferent de situație, chiar dacă părăsești mașina pentru scurt timp, încuie de fiecare dată portierele!

Și dacă sunteți pasionați de shoppingul de pe internet trebuie să fiți foarte atenți cui dați datele persoanele, numărul de cont sau banii. -Poate fi o soluție economică și convenabilă. Trebuie să știi că acest lucru nu îți oferă o ”siguranță absolută”, iar mediul online este frecventat de mulți indivizi răuvoitori care încearcă să îți fure banii cu un singur click: -Oricine poate posta oferte ”atrăgătoare” folosind identități false; -Transmiți fără să îți dai seama datele tale personale, datele cardului bancar către infractori. –

De asemenea, polițiștii ne recomandă să fim atenți și la promoțiile de sezon din fața ușii. Apropierea sărbătorilor de iarnă este un moment propice pentru infractori să meargă din ușă în ușă sub pretextul unor ”oferte de sezon”. Puteți cumpăra bunuri de proastă calitate sau le puteți oferi accesul în locuință unor hoți.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie...

Când începe vacanţa de Paşte? Elevii vor sta acasă mai mult!

Vacanța de Paște la sfârșitul lunii Cum Paştele va...