5.2 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Atelier de pictat vase ceramice, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani invita copiii la o activitate în care se regăsesc tradițiile românești și pictura. În perioada 31 august –  2 septembrie, ei sunt așteptați la Atelierul de pictat vase ceramice, coordonat de meșterul popular, Sonia Iacinschi, găzduit în holul instituției de cultura. Înscrierile se fac pe 31 august, de la ora 9:30, iar atelierul se desfășoară în intervalul 10-12.

Înscrierile se fac în ziua de 31 august la sediul instituției. Menționăm că programul de desfășurare și condițiile pot fi modificate în funcție de numărul participanților, cu respectarea normelor în vigoare în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid19”, informeaza institutia de cultura.

Cei care vin la atelier trebuie sa știe ca toate materialele sunt asigurate de organizator. Copiii trebuie sa vina doar cu inspirație și curiozitatea de a descoperi un meșteșug tradițional.

De precizat este faptul ca familia Iacinschi, Sonia și fiul acesteia, Eusebiu, are un atelier de ceramica de tip Kuty, singurul din România de acest fel. Cei doi meşteşugari care stăpânesc arta decorativă sunt cunoscuți la nivel naţional şi internațional.

Lucrările lor – cu motive decorative unice, realizate în diferite culori, au fost valorificate atât în România, cât şi în Franţa, Italia, Israel sau Ungaria. Sonia Iacinschi consideră munca sa zilnică, în atelierul din municipiul Botoşani, un „rău necesar“, informează presa locală din Botoșani.

 

 

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Casa De Cultură Mihail Sad Sadoveanu oveanu cultură, educație, tradiție 31AUGUST- AUGUST- SEPTEMBRIE ORA 10.00-12.0 10.00- pictură Atelier pe vase de ceramice COORDONEAZĂ MEȘTERUL POPULAR SONIA IACINSCHI HOLUL CASEI DE CULTURĂ ÎNSCRIERILE ZIUA DE3 AUGUST ORA 9.30 LA SEDIUL INSTITUȚIEI CondiÈ›üile Èi programul de desfaÈurare potf modificate în funcție de numărul participanților, cu respectarea normelor vigoare în vederea prevenirii combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cea mai tristă zi din an – teorie demontată de pășcăneni

Pascanenii au demontat teoria conform carei, cea de-a treia...

Facturile la utilități – fior rece în institutiile publice din Pascani

Facturile la utilitati pun deja presiune pe bugetele institutiilor...

Noii directori de la școlile din municipiul Pașcani. Ce vor să facă

Directorii din scolile din municipiul Pascani au preluat luni,...

Pașcaniul, în scenariul galben. Noi reguli de marți, 18 ianuarie – DOC

Municipiul Pascani a intrat, din nou, in scenariul galben,...

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...