23 C
Paşcani
joi, octombrie 10, 2024

Movila: 𝐂𝐚̂𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐨 𝐥𝐞𝐠𝐞? (P)

Acum cinci ani, am depus un proiect de lege care ar fi ajutat familiile românilor decedați în străinătate. Propunerea mea era simplă și umană: statul român să suporte cheltuielile de repatriere, la cererea familiei, pentru cei care și-au pierdut viața departe de casă.
Știți ce s-a întâmplat cu acel proiect? Nimic. A fost ignorat complet, pentru că venea din partea unui partid de opoziție. Nu a contat că era o măsură care ar fi adus sprijin celor care trec printr-o tragedie. Nu a contat că era pentru români.
Astăzi, un proiect identic, depus de un politician de la putere (PSD), trece în doar 7 luni. Aceeași lege, aceeași idee, dar alt inițiator. Nu pot să nu mă întreb: de ce legea nu a fost bună acum 5 ani, dar acum e?
Pentru mine, acest lucru arată clar cât de politizat este procesul legislativ. Nu ar trebui să conteze culoarea politică a inițiatorului, ci interesul românilor! Din păcate, guvernarea actuală arată că legile trec doar când e convenabil pentru ei, nu pentru oameni.
Să fie clar: e important că această lege va ajunge să ajute familiile care au nevoie. Dar e la fel de important să nu uităm că a durat prea mult timp pentru ca acest lucru să se întâmple, doar pentru că a venit din partea cuiva care nu era la putere.

Petru. Movila – presedinte PMP. Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70